Kampanyamın Etkisi
1 tip1 diyabet hastası

  • Yardım Projem: İstanbul-2018-Mavi Kalpler-Türkiye'de Sensörsüz Tip 1 Diyabetli Kalmasın
  • Ulaştığım Bağışçı Sayısı: 8
  • Ulaştığım Bağış Tutarı: 640 TL
  • Beraber Koştuğum Takımlarım: Tip 1 Diyabetli Çocuklar ve Aileleri Derneği Koşu Grubu (Mavi Kalpler)
  • Kampanya Sayfamı Paylaş:

    http://ipk.adimadim.org/kampanya/CC35846
  • Kampanya Koşucu Kodum: CC35846

640 /2.000 TL

Kampanya Hedefim

167.579 /300.000 TL

Tip 1 Diyabetli Çocuklar ve Aileleri Derneği Projesi Hedefi

Neden Koşuyorum

Tip 1 Diyabetli çocuklar erken yaşlardan itibaren pankreaslarının işini yapmak zorunda kalır ve günde 4 kez iğneyle insülin enjeksiyonu yaparak ya da 24 saat insülin pompası taşıyarak yaşamlarını sürdürürler. Gelişen teknoloji esasen bu çok zor olan görevi görece kolaylaştırmış ve diyabetli çocukların sağlıklı yetişkinler olarak büyüyüp, komplikasyonsuz birer ömrü yaşamalarının önünü açmıştır. Fakat maalesef ülkemizde hala insülin pompası ve sensör kullanımı son derece az sayıdadır. Tip 1 Diyabetli Çocuklar ve Aileleri Derneği olarak farkındalık yaratmaya çalıştığımız insülin pompası kullanımı, düzenli spor, karbonhidrat sayımı ve sensör kullanımı her şeyden önce diyabetlinin günlük hayatını kolaylaştıran ve sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlayan "zorunluluklardır." Kan şekeri, gün içerisinde her an değişebilen ve yemek yemek ile hareket etmek ya da stres yaşamak gibi durumlardan etkilenebilen son derece önemli bir değerdir. Kan şekerini, sağlıklı insanların vücudunun yaptığı gibi sürekli belirli bir seviyede tutmak, diyabetli kişinin kan şekerini ne kadar çok ölçtüğüne ve etkili insülin kullanmasına bağlıdır. İşte, bu projeyle 100 çocuğa 6 ay süreliğine sağlanacak olan "sensör" günde 250den fazla ölçüm yaparak kan şekerini minicik bir ekrandan sürekli takip etmeyi sağlayan teknolojidir. Maalesef birden fazla diyabetli dostumuz ve geçen hafta kaybettiğimiz Dilara kardeşimiz gibi diyabetliler, sensör kullanarak düzenli diyabet takibi yapsalardı, yaşanan ölümler büyük ölçüde önlenebilir olabilirdi. Dolayısıyla sensörün diyabetli yaşamı için bir lüksü değil zorunluluğu ifade ettiğini belirterek, ufak da olsa yardımlarınızla ve adımlarınızla geleceğimize destek olmaya sizleri davet ediyoruz. Tüm Tip 1 Diyabetli Çocuklar adına, eski bir çocuk olarak şimdiden teşekkür ederim.

Tip 1 Diyabetli Çocuklar ve Aileleri Derneği

Tip 1 Diyabetli Çocuklar ve Aileleri Derneği olarak "Türkiye'de Sensörsüz Tip 1 Diyabetli Kalmasın" projesi ile maddi durumu yetersiz Tip 1 Diyabetlilerin 6 aylık sensör (deri altı sıvısından şeker ölçümü yapan cihaz) ihtiyacını karşılamayı amaçlıyoruz.

Tip 1 Diyabetli 1 kişinin 6 Aylık sensör masrafı 3000 Tl'dir.

Eğer Irmak Güngör isen, şifren ile bu sayfaya giriş yaparsan seni desteklemek için bağış yapanların isimlerini görebilirsin. (Bu liste kişiye özeldir ve sadece kampanyayı açan gönüllü koşucu bu listeyi görebilir.)