• Yardım Projem: İstanbul-2016-Doğa-Şah Kartallar için Koş!
  • Ulaştığım Bağışçı Sayısı: 39
  • Ulaştığım Bağış Tutarı: 1.060 TL
  • Kampanya Sayfamı Paylaş:

    http://ipk.adimadim.org/kampanya/CC14140
  • Kampanya Koşucu Kodum: CC14140

1.060 /1.200 TL

Kampanya Hedefim

43.417 /90.000 TL

Doğa Derneği Projesi Hedefi

Neden Koşuyorum

“Çünkü hayvanlar doğanın bir parçasıdır. Onlar hep vardı, doğa ile denge içinde hareket ediyorlardı. Doğadan alıyorlardı tekrar doğaya veriyorlardı. Sonra insanoğlu geldi.” bir sözlük yazarından alıntıdır. Bugünleri çok güzel özetlediğini düşünüyorum ;)

Yaşadığımız dünyayı yok etmeye bu kadar meyil etmişken hep birlikte, belki soyunu tükettiğimiz canlılara karşı biraz daha duyarlı olabiliriz! Bkz.ŞAH KARTALLAR.

Bu türün soyunun tehlike altına girmesinin en büyük nedeni yaşam alanlarının gittikçe daralması. Yeniden ağaçlandırma amaçlı orman kesimleri, kontrolsüz yerleştirilen rüzgar türbinleri, yaşlı ormanların tahrip edilmesi, yasa dışı ağaç kesimi gibi. Bu sebepler size bir yerlerden tanıdık geldi mi? :')

Dünya Doğa Koruma Birliği (IUCN) tarafından soyu “hassas” derecede tehlike altında ilan edilmiş olup, koruma altına alınmış bulunuyor. BİZ DE TAHRİP ETTİĞİMİZ DOĞAL ALANLARINA KARŞILIK ONLARA EN AZINDAN YUVALARINI GERİ VERİYORUZ. Değil mi arkadaşlar?

1 Yuvanın bedeli 300 TL. Birlikten kuvvet doğar. Bağışın da küçüğü büyüğü olmaz. :) "Tek seferde 1 yuva benden!" de diyebilirsiniz ya da hep birlikte küçük küçük birleşiriz ve "yuvalar bizden" de diyebiliriz. ;)

Dip not: Kesin bilgi, paylaşalım. "Ağaçta Kartal'ın ne işi var?" diyenler için :) Şah Kartalları, "bilinenin aksine" dağlık alanda ya da ovada yaşamaz! Yuvasını da çevresi ağaçlarla kaplı, korunaklı ve bölgeye hakim olan "AĞACIN" üzerine yapar. Saygılarımla. :)

Diğer Dip not: Beşiktaş logosundaki kartal var ya, işte o kartal, kartal değil ŞAH KARTALI! Bilginize.

Doğa Derneği

Şah kartalın nesli dünya ölçeğinde tehlikede. Her yıl Anadolu ve Trakya’da en az 100 noktada şah kartal yavruları doğuyor. Yuvaların yıkılması, ağaçların kesilmesi, elektrik çarpması yüzünden kartallar ölüyor. Doğa Derneği, şah kartallar için yapay yuva yapıyor ve yuvaların bulunduğu bölgedeki yöre halkıyla çalışıyor. Sen koş, kartallar uçsun. Adımların kanat olsun.

Bir şah kartal yavrusunun uçana kadar güvenliğinin sağlanması için yapılan harcama yaklaşık 300 TL'dir. Bu çalışmalar durum tespiti, yıkılmaz yapay yuva yapımı, tehdit analizi, arazi sahipleri ve bölge halkıyla doğrudan koruma çalışmalarıdır.

Eğer Barbaros Aydın isen, şifren ile bu sayfaya giriş yaparsan seni desteklemek için bağış yapanların isimlerini görebilirsin. (Bu liste kişiye özeldir ve sadece kampanyayı açan gönüllü koşucu bu listeyi görebilir.)